Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ανεβαίνει ο φόρος ακίνητης περιουσίας για τους κατοίκους που δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος στο Βέλγιο


Οι πρώτες πληροφορίες έχουν δοθεί από τη νέα κυβερνητική συμμαχία των έξι κομμάτων που θα κυβερνήσουν την Περιφέρεια των Βρυξελλών για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η νέα κυβέρνηση των Βρυξελλών θέλει να μειώσει τους φόρους επί της εργασίας και να αυξήσει τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, αν και οι άνθρωποι που ζουν και πληρώνουν φόρο στην πρωτεύουσα θα γλιτώσουν.

Η νέα κυβέρνηση των Βρυξελλών σκοπεύει να μεταρρυθμίσει το φορολογικό καθεστώς από το 2017. Οι φόροι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την εργασία προς την ακίνητη περιουσία. Στις Βρυξέλλες θα αυξηθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας, αλλά θα καταργηθεί ο περιφερειακός φόρος και ο φόρος οικισμού. Για τους ανθρώπους που ζουν στις Βρυξέλλες και είναι ιδιοκτήτες ακινήτων αυτό θα σημαίνει ότι δε θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα.

Οι άνθρωποι όμως που δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος στην πρωτεύουσα θα καταλάβουν τη διαφορά. Η νέα κυβέρνηση των Βρυξελλών θέλει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην πρωτεύουσα που δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος εδώ, να πληρώνουν περισσότερα.

Οι άνθρωποι που ζουν στις Βρυξέλλες, θα ενθαρρύνονται επίσης στο να καταγράψουν την κατοικία τους στην πρωτεύουσα. Η αγορά πρώτης κατοικίας θα γίνει πολύ φθηνότερη.

Θέσεις εργασίας!

Η νέα διοίκηση προτίθεται, επίσης, να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων. Επί του παρόντος, 6.000 νέοι εξακολουθούν να είναι στο επίδομα ανεργίας έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Θα εισαχθούν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα προσωρινών εργασιακών συμβάσεων. Πολλά από αυτά θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ιδιωτικός τομέας θα επιδοτείται για να προσλαμβάνει νέους με χαμηλή ειδίκευση που είναι ακόμα χωρίς δουλειά μετά από 18 μήνες. Παρόμοιες θέσεις εργασίας θα προσφέρονται επίσης από δημόσιους φορείς. Δεν υπάρχουν σχέδια για την περικοπή του επιδόματος ανεργίας, αλλά περισσότερα χρήματα θα διοχετεύονται προς την κατεύθυνση της εύρεσης εργασίας για τους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους. Τα γραφεία ευρέσεως εργασίας στις Βρυξέλλες θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους με τους ομολόγους τους στη Φλάνδρα.

Η νέα κυβέρνηση των Βρυξελλών είναι ένας συνασπισμός των Φλαμανδών και Γαλλόφωνων Σοσιαλιστών και Χριστιανοδημοκρατών, των Γαλλόφωνων Δημοκρατών και των Φλαμανδών Φιλελευθέρων.