Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Κύριε Δένδια τι εστί Γιαννούσης;





Η αλήθεια είναι ότι το ΕΣΠΑ έχει στην κυριολεξία κολλήσει! Όποιος άμοιρος έλληνας επιχειρήσει να μπει στην διαδικασία φτύνει στο τέλος το γάλα της μάνας του.

Ο προηγούμενος Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είχε τοποθετήσει στον τομέα αυτόν τον Γιώργο Γαννούση προκειμένου να γίνει σωστά η δουλειά.

Ο κ. Γιαννούσης πολιτικός Μηχανικός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) με μεταπτυχιακούς τίτλους σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Ι.Π.Α του Παντείου, Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Χωροταξίας του Πανεπιστήμιου Paul Valery του Montpellier. Εντυπωσιακά πράγματα.

Αλλά στο δια ταύτα μηδέν. Ο εν λόγω κύριος είναι ένας… «προτεστάντης» γραφειοκράτης που το μόνο που έχει μάθει είναι να υπηρετεί το σύστημα των Βρυξελλών με άψογο τρόπο. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Σωστό και δίκαιο να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Αλλά άλλο Βρυξέλλες και Γερμανία ή Αυστρία και άλλο Ελλάδα. Γιατί εδώ δεν έχουμε τις υποδομές- στον κρατικό μηχανισμό- αυτών των χωρών ώστε να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τον δικό τους τρόπο εφαρμογής.

Έτσι ο κ. Γιαννούσης έχασε την μπάλα και μαζί μ’ αυτόν ολόκληρο το Υπουργείο. Αφήστε δε που δεν έχει ακόμα εξομολογηθεί για τις «αμαρτίες» του στον ΟΣΕ.

Κι καλά ο κ. Γιαννούσης κάνει την δουλειά του. Ο κ. Δένδιας τι κάνει; Γιατί άραγε τον κράτησε στην θέση του παρά την πρόθεσή του να παραιτηθεί;
Περιμένουμε απαντήσεις