Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέες πληροφορίες για τον 37χρονο που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Όπως σας πληροφορήσαμε πριν μία εβδομάδα, ένας 37χρονος ελληνικής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε στην περιοχή του Neder-over-Heembeek μπροστά στα μάτια των θαμώνων.

Τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της περίεργης αυτής ιστορίας και τα Βρυξελλονέα έχουν όλη την πληροφόρηση.

Η υπόθεση χρονολογείται από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, όταν μια ομάδα από οκτώ άτομα, γυναίκες, άνδρες, νέοι και γέροι, μαροκινής καταγωγής, οπλισμένοι με ρόπαλα του μπέιζμπολ, μαχαίρια και αλυσίδες, εισήλθαν σε μία από τις καφετέριες στη γειτονιά όπου σύχναζε το θύμα, ο Pantelis Koklis ελληνικής καταγωγής. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο άνθρωπος αυτός ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε. Υπέκυψε στα τραύματά του το ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο.

Ο 37χρονος που ασπάστηκε τον ισλαμισμό, περιγράφεται από τα πεθερικά του ως εξτρεμιστής τζιχάντ. Είχε δε ασπαστεί τον ισλαμισμό πολλά χρόνια πριν. Ήταν ακόμα γνωστό στους γνωστούς του ότι οπλοφορούσε. Είχε παντρευτεί δύο αδελφές ταυτόχρονα, τη Yousra και τη Mounia, (κάτι που απαγορεύεται στο Ισλάμ), και είχε δύο παιδιά. Η οικογένεια των δύο γυναικών τον κατηγόρησε ότι κακοποιούσε και τις δύο συζύγους του ενώ ταυτόχρονα ήταν άπιστος. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ανακοίνωσε ότι θα χώριζε και τις δύο. «Αυτός προσέβαλε την οικογένειά μας και μας ντρόπιασε!" δικαιολογεί ένα μέλος της οικογένειας σε τοπική εφημερίδα. Έτσι, όταν πληροφορήθηκαν οι συγγενείς από τη μία σύζυγο ότι την 14η Ιουλίου ο Περικλής είχε φύγει από το σπίτι χωρίς το όπλο του, βρήκαν την ευκαιρία για τη βίαιη θανατηφόρα επίθεση.

Σύμφωνα με πηγές, οι 8 θύτες έχουν διαφύγει στο Μαρόκο και αυτό δυσχεραίνει τις έρευνες και την απόδοση δικαιοσύνης.