Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σπρέι πιπεριού θα διανεμηθεί στην Αμβέρσα


Καθώς η προεκλογική εκστρατεία μπαίνει σε τροχιά υψηλών ταχυτήτων, η Aveilig, μια μικρή οργάνωση που επικεντρώνεται γύρω από τον υποστηρικτή της Vlaams Belang Toon Truyman, έχει φανερώσει τα σχέδια της για να μοιραστεί σπρέι πιπεριού στο σταθμό του μετρό "Opera" στην Αμβέρσα την Πέμπτη.

Η Aveilig, μια οργάνωση που καλεί για μεγαλύτερη ασφάλεια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προτίθεται να προσφέρει τα σπρέι μόνο σε ενήλικες: "Θα διανείμουμε 50 σπρέι πιπεριού" δήλωσε στην εφημερίδα "Het laatste Nieuws" ο Toon Truyman. "Θέλουμε να ασκήσουμε πίεση στους πολιτικούς να αλλάξουνε τη νομοθεσία περί όπλων. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε θέση να προστατεύσουν τον εαυτό τους από ένοπλους κακοποιούς".

Η δράση έχει την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων εντός του κόμματος της άκρας δεξιάς Vlaams Belang. Ο Filip Dewinter και η Anke Van dermeersch θα παρευρεθούνε στην εκδήλωση.

Ο Filip Dewinter δήλωσε: "Η Vlaams Belang πιστεύει ότι αμυντικά όπλα που δεν προκαλούν μόνιμη βλάβη θα πρέπει να νομιμοποιηθούνε".

Το σπρέι πιπεριού θεωρείται παράνομο στο Βέλγιο και η αστυνομία έχει ενημερώσει την Aveilig ότι εάν προχωρήσουνε με αυτό το σχέδιο την Πέμπτη, θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη σύνταξη αναφοράς από την αστυνομία.