Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Το Tomorrowland στα δικαστήρια. Κινδυνεύει με απαγόρευση!

 
Το βελγικό φεστιβάλ Tomorrowland έχει λάβει την υποστήριξη 33 διαφορετικών βελγικών και ξένων επιχειρήσεων αναφορικά με τη δικαστική διαμάχη που αφορά καταγγελίες για ενόχληση. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν λάβει νομική δράση για να απαγορευτεί το φεστιβάλ, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί βάρος για την περιοχή. Η δικαστική υπόθεση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν ότι θα επηρεαστούν αν απαγορευτεί το φεστιβάλ. Θα εκπροσωπηθούνε στο δικαστήριο από το δικηγόρο τους Olivier Verhulst: "Ο κατάλογος περιλαμβάνει 33 συμμετέχοντες, από τοπικούς επιχειρηματίες ως μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, ενώσεις και μεγάλες εταιρείες. Το αποτέλεσμα της δικαστικής υπόθεσης είναι σημαντικό γι 'αυτούς, τόσο από οικονομική όσο και από ηθική άποψη". Προσθέτει ότι πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούν και ότι ορισμένες από τις επιχειρήσεις μπορεί να οδηγηθούν σε πτώχευση.

Εκτός από την κατασκευαστική βάθρων Stageco, ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης την Brussels Airlines. "Φέραμε χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο με πτήσεις τσάρτερ και άλλες ειδικές πτήσεις. Η μετακίνηση αφορά περίπου 20.000 εισιτήρια. Αν απαγορευτεί το φεστιβάλ θα χάσουμε χιλιάδες πελάτες. Δε θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τις ελεύθερες θέσεις σε αυτήν την περίπτωση. Οι άνθρωποι έχουν κλείσει ήδη τις διακοπές τους από τώρα", εξηγεί ο εκπρόσωπος της Brussels Airlines Geert Sciot.

Το Tomorrowland λαμβάνει χώρα στο Boom, ανάμεσα στην Αμβέρσα και τις Βρυξέλλες, και φιλοξένησε 180.000 επισκέπτες πέρυσι. Η συμβολή του στη φλαμανδική οικονομία εκτιμήθηκε σε € 70.600.000. Φέτος, το Tomorrowland σχεδιάζει μια διπλή έκδοση, λόγω της τεράστιας επιτυχίας του. Ένας δικαστής στην Αμβέρσα αναμένεται να λάβει την απόφαση αύριο.