Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

10 δελφίνια προστατεύουν ενα κολυμβητή από έναν απειλητικό καρχαρία!!!





Σωματοφύλακες ενός κολυμβητή έγινε για περίπου μια ώρα μια ομάδα δελφινιών, προκειμένου να τον προστατεύσουν από έναν απειλητικό καρχαρία!

Στις 22 Απριλίου ο βρετανός κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Άνταμ Γουόκερ επιχειρούσε να διανύσει μια απόσταση 16 μιλίων στα νερά της Νέας Ζηλανδίας, στο πλαίσιο ενός μαραθωνίου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ μη κυβερνητικής οργάνωσης που δρα για την προστασία των φαλαινών και δελφινιών.

Κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι από κάτω του κολυμπούσε επίσης και ένας μεγάλος, λευκός καρχαρίας.

Εκείνη την ώρα -και πριν προλάβει ο καρχαρίας να πλησιάσει ακόμα περισσότερο- έκαναν την εμφάνιση τους περίπου 10 δελφίνια, τα οποία περικύκλωσαν τον Άνταμ και έμειναν γύρω του μέχρι να απομακρυνθεί ο καρχαρίας και να πάψει να αποτελεί κίνδυνο.

Ο κολυμβητής ανάρτησε στο Διαδίκτυο μια σειρά από φωτογραφίες και ένα βίντεο από τους δελφίνια-φύλακες που του έσωσαν τη ζωή γράφοντας:

"Θα ήθελα να πιστεύω ότι με προστάτευαν και με καθοδηγούσαν σπίτι".

Άνθρωποι της αποστολής που τον συνόδευε, για να παράσχουν βοήθεια σε περίπτωση που χρειαστεί, κατέγραψαν σε βίντεο τον κολυμβητή από το Νότιγχαμ να κολυμπάει συνοδευόμενος από τα δελφίνια.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δελφίνια προστατεύουν ανθρώπους, καθώς το 2004 απέτρεψαν επίθεση λευκού καρχαρία σε τέσσερα άτομα σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας.