Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σάλος με τα φθηνά αλλά ανύπαρκτα αρνιά των Lidl - Στην παγίδα για τις χαμηλές τιμές του οβελία του Πάσχα



Ένας πρωτοφανής πόλεμος έχει ξεσπάσει φέτος για τον οβελία του Πάσχα με τα θύματα δυστυχώς να είναι οι Έλληνες καταναλωτές οι οποίοι αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους για να βρουν φθηνότερα προϊόντα και πέφτουν στις παγίδες επιτήδειων και μάλιστα μεγάλων αλυσίδων.

Σουπερμάρκετ και αλυσίδες εκμεταλλευόμενες το μέγεθός τους και την ρευστότητά τους προβαίνουν σε μεγάλες παραγγελίες αρνιών έχοντας έτσι την δυνατότητα να ρίχνουν χαμηλά τις τιμές. Έτσι «χτυπούν» την Βαρβάκειο αγορά που παραδοσιακά συγκέντρωνε πολύ κόσμο αυτές τις ημέρες για τις χαμηλές της τιμές. Ωστόσο στην «μάχη του αρνιού» ο ανταγωνισμός πολλές φορές περιέχει και παγίδες. Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα η Lidl η οποία με ένα τέχνασμα προσπάθησε να κάνει τον κόσμο να επισκεφτεί τα καταστήματά της. Σύμφωνα με τις καταγγελίες πάντα των πολιτών, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διαθέσει αρνιά από την Κυριακή των Βαΐων έως το Μεγάλο Σάββατο με 3,99 ευρώ το κιλό. Ωστόσο όπως είπαν δεκάδες πολίτες μόλις έφταναν στο κατάστημα και περιμένοντας στην ουρά τούς ανακοίνωναν πως η προσφορά είχε εξαντληθεί. Έγινε λόγος δηλαδή για «κράχτη» προκειμένου έτσι οι πολίτες να ψωνίσουν πολλά άλλα από τα καταστήματα κι ας μήν ψώνιζαν αρνί.

Σύμφωνα με επιστολή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προς την αλυσίδα στην υπηρεσία έγιναν καταγγελίες βάσει των οποίων τα αποθέματα αρνιού εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα την Κυριακή, 13 Απριλίου, και ενημερώνονταν από τους υπαλλήλους των καταστημάτων να προμηθευτούν αρνί σε άλλη τιμή.

Η ΓΓΚ όπως αναφέρει η Καθημερινή, ζήτησε από τη Lidl να προσκομίσει μέχρι αύριο στοιχεία για τον αριθμό των αρνιών που έχει προμηθευτεί συνολικά και ανά κατάστημα με βάση και τα σχετικά παραστατικά, τα στοιχεία για τον αριθμό των αρνιών που διέθεσε προς 3,99 ευρώ/κιλό στις 13 Απριλίου και τέλος να απαντήσει εάν παρά την εξάντληση των αποθεμάτων συνεχίζει να διαφημίζει την προσφορά.
Σε ανακοίνωσή της η Lidl αναφέρει ότι έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά, ποσότητα περίπου 14 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Απαντώντας στα περί «ύποπτης προέλευσης» η Lidl αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα προέρχονται από πιστοποιημένο Ελληνα προμηθευτή και ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται κατά την παραγωγική διαδικασία υπάγονται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.
Τέλος, η επιχείρηση επισημαίνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πελατών της και ζητεί συγγνώμη από τους καταναλωτές για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Ειδών (ΙΕΛΚΑ) μέση τιμή για το ελληνικό νωπό αρνί στα μεγάλα σούπερ-μάρκετ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 5,96 ευρώ/κιλό από 6,30 ευρώ/κιλό το Πάσχα του 2013, καταγράφοντας μείωση κατά 5,50%. Σωρευτικά την τελευταία τετραετία η μέση τιμή πώλησης του αρνιού για το Πάσχα από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ παρουσιάζει μείωση 25%.


Συνέχεια του άρθρου μας
link: http://vriksellonea.blogspot.be/2014/04/lidl-399.html