Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Kάτω από το χαλί βάζει τα προβλήματα o ΣΥΡΙΖΑ




Σε «σύσφιξη σχέσεων» προχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και την δύσκολης προεκλογικής περιόδου μέχρι τις διπλές κάλπες, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσουν ενιαίο και στιβαρό μέτωπο.

Όλες οι αντιδράσεις που υπήρχαν κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να μπουν… κάτω από το χαλάκι. Αυτό φάνηκε και από την σιγή στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά και την σφοδρή σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε επέκρινε τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας πως διατηρεί μία συνεχή στάση αμφισβήτησης απέναντι στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Τόνισε μάλιστα πως επαναφέρει θέματα συνδέονται με έξοδο της χώρας από το ευρώ, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ωστόσο να αλλάζει στάση και να οδεύει στον δρόμο της συμφιλίωσης υποβαθμίζοντας την σύγκρουσηκαι κάνοντας λόγο για «μια ουσιαστική συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία», η οποία «μετετράπη από τα διάφορα συστημικά κέντρα σε “ρήγμα” στον ΣΥΡΙΖΑ και “θερμό επεισόδιο” ανάμεσα σε μένα και τον Αλέξη Τσίπρα».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο κ. Λαφαζάνη ουσιαστικά συνομολογεί σε μια άτυπη «ανακωχή» στο εσωκομματικό μέτωπο, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, καθώς, όπως αναφέρει, «ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος, με όλα τα μέλη και τα στελέχη του στην πρώτη γραμμή, πορεύεται για μια μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, η οποία θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας πορείας προοδευτικής ανόρθωσης και αναγέννησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα».

Παράλληλα, και Δώρα Αντωνίου, η Κουμουνδούρου προχωρά σε κινήσεις που προϊδεάζουν για συνεργασία με συγκεκριμένα πολιτικά σχήματα, τα οποία τοποθετούνται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και με τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό ένας «διάλογος» διερεύνησης των προοπτικών κοινής καθόδου στις εκλογές και της μορφής που αυτή θα μπορούσε να λάβει. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως έγινε γνωστό, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της κ. Λούκας Κατσέλη, του σχηματισμού «Η Κοινωνία Πρώτα» του κ. Οδυσσέα Βουδούρη και της «Αριστερής Προοπτικής», στην οποία μετέχουν οι αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγιώργος, μαζί με ανένταχτους συμμετέχουν σε πρωτοβουλία για τη συγκρότηση «Επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν».