Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τι λε ρε μάγγα - Μπαλτάκος: Αν η ΝΔ θέλει να γίνει ΚΟΔΗΣΟ εγώ θα κάνω καθαρό δεξιό κόμμα


Ορθάνοικτο αφήνει το ενδεχόμενο να ιδρύσει δικό του καθαρόαιμο δεξιό κόμμα μετά τις ευρωεκλογές εφόσον συνεχιστεί η κεντρώα στροφή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Χαρακτηρίστικά, απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει πιθανότητα να ηγηθεί ενός νέου κόμματος με δεξιά ή ακροδεξιά χαρακτηριστικά, ο κ. Μπαλτάκος απαντά:

«Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της ΝΔ προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημάνει και τον αποκλεισμό μου από μια τέτοια ΝΔ, τότε θα τα σκεφτώ όλα».

Ο άνθρωπος που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός τεράστιου πολιτικού σκανδάλου οι παρενέργειες του οποίου δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News:
«Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν και άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του».

Ο κ. Μπαλτάκος αποκάλυψε παράλληλα ότι μετά την απομάκρυνση από το πρωθυπουργικό επιτελείο λόγω του βίντεο στο οποίο συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής τον προσέγγισε κόμμα της Δεξιάς και του πρότεινε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής με το συνδυασμό του, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Σκληρός ως το… μεδούλι
 
Επαναλαμβάνει ότι «ένστολοι και εκκλησία είναι πυλώνες του έθνους» και θεωρεί λάθος ενδεχόμενη κεντρώα στροφή της ΝΔ.

«Το πρόβλημα δεν είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα να μετατραπεί σε κεντρώο, δηλαδή η ΝΔ να γίνει νέο ΚΟΔΗΣΟ. Πρέπει να επανενωθεί η Δεξιά. Η ισχύς εν τη ενώσει».

Ερωτηθείς εάν επιμένει στη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, απαντά: «Όχι με την ηγεσία. Όχι με αυτούς. Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που δεν είναι ναζί».

Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, αν και είναι «πολύ στενοί φίλοι» δεν μίλησαν στο τηλέφωνο. «Δεν χρειαζόταν.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ο ένας τον άλλο» είπε.