Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Οι Γερμανοί αναζητούν τους νέους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας!!!


Στην βίλα γνωστού επιχειρηματία στο Χαλάνδρι, οι απεσταλμένοι της γερμανικής κυβέρνησης είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τους καλεσμένους του οικονομικού παράγοντα που δραστηριοποιείται τόσο στην στεριά όσο και στη θάλασσα.
 
Το θέμα της συζήτησης δεν ήταν άλλο από την αναζήτηση προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς στην Αθήνα.
 
Παρόντες στην συζήτηση 5 νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, έναν μάλιστα από αυτούς θα συναντούσε η Άνγκελα Μέρκελ στην διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στην χώρα μας.
 
Οι Γερμανοί είχαν εδραιωμένη την πεποίθηση, πως η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει ότι μπορεί για να διατηρηθεί στην εξουσία χωρίς να ρισκάρει να προχωρήσει σε ουδεμία από τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα πριόνιζαν το πελατειακό κράτος που την στηρίζει.
 
Οι ίδιοι όμως δεν είχαν καλύτερη επιλογή προς ώρας.
 
Η προοπτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους προκαλούσε μεγαλύτερη δυσφορία.
 
Μόνο που για την Καγκελάριο και τον Σόιμπλε- αλλά και τα γερμανική φυλή- δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται και γόρδιοι δεσμοί που δεν κόβονται-ακόμη και με την βία του σπαθιού.
 
Η αναζήτηση ενός νέου και άφθαρτου προσώπου για να ηγηθεί ενός φιλοευρωπαικού κόμματος και στο οποίο να είχαν εμπιστοσύνη, ήταν το κυρίως πιάτο της βραδιάς.
 
Στο τραπέζι έπεσαν πολλά ονόματα Ελλήνων-αρκετά από τα οποία είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ως βιογραφικά τουλάχιστον.
 
Οι παρόντες στάθηκαν ιδιαίτερα και ζήτησαν περισσότερερς πληροφορίες για τον νεαρό πετυχημένο δικηγόρο με την γερμανική παιδεία.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο Θεμιστοκλής Σοφός, ήταν ο άνθρωπος που τους κίνησε το ενδιαφέρον: Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Τμήμα Ποινικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Βόννης Γερμανίας (1994).Διδακτορική Διατριβή στον Τομέα Ποινικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Βόννης παρά τω πλευρώ των καθηγητών κ.κ. Prof. Dr. Ingeborg Puppe, Prof. Dr.Urs Kindhauser, Prof. Dr. Gunther Jakobs με θέμα «Η πολλαπλή αιτιότητα στην πράξη και στην παράλειψη» (1997)
Kαι κάτι πολύ σημαντικό για τις ανάγκες της πολιτική σταδιοδρομίας: Επικοινωνιακός και σχεδόν "διάσημος" στην Ελλάδα παρά το νεαρό της ηλικίας του-γεννήθηκε το 1970.

Τσαλικίδης, Εφραίμ, Π. Σερίφης, Μαντάμ Βάσω.
Αυτές είναι οι 4 υποθέσεις που μετέτρεψαν έναν άσημο δικηγόρο σε αγαπημένο πανελίστα των δελτίων ειδήσεων. Οι υποκλοπές, το Βατοπέδι, η "17 Νοέμβρη" αλλά και το κύκλωμα πορνείας με πρωταγωνίστρια τη Γιούλη Μπάρκα το 2002, ήταν οι ευκαιρίες που ζητούσε από μικρός ο κ. Σοφός για να εκτοξεύσει την καριέρα του. Γιος δικηγόρου, διατηρεί μαζί με τους συνεργάτες του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και έχει φροντίσει να χτίσει με μετρημένες κινήσεις το νέο του προφίλ.
 
Η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του ήταν το πρώτο εφόδιο. Σε ένα ευάερο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας όμορφες κοπέλες με ταγεράκια, ψηλοτάκουνες γόβες και πανάκριβα γαλλικά αρώματα, υποδέχονται τους πελάτες σε έναν χώρο όπου η πολυτέλεια φαίνεται στο ξύλο καρυδιάς που έχει επενδυθεί στο πάτωμα των γραφείων. Ο κ. Σοφός ήξερε ότι η πρώτη εντύπωση δύσκολα ξεχνιέται, ιδιαίτερα όταν στοχεύει σε πελατεία με φουσκωμένα πορτοφόλια.
 
Πήρε το πτυχίο της Νομικής το 1993 και μετακόμισε για μερικά χρόνια στη Γερμανία, προκειμένου να κάνει το μεταπτυχιακό του στο Τμήμα Ποινικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βόννης. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του πατέρα του.
 
Στο τηλεοπτικό τοπίο εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2002, τότε που συνελήφθη η Γιούλη Μπάρκα για παράνομη πορνεία. Ο Θέμης, όπως τον αποκαλούν οι δικοί του άνθρωποι, βρήκε την ευκαιρία για πανελλήνια προβολή και χωρίς δεύτερη σκέψη ανέλαβε την υπεράσπιση της Μαντάμ Βάσως, της κυρίας που κατείχε την περίφημη «ροζ ατζέντα», η οποία κατηγορήθηκε ότι προήγαγε στην πορνεία επώνυμες Ελληνίδες έναντι αδράς αμοιβής.
 
Εγινε γνωστός, ωστόσο έπρεπε να κάνει λίγη ακόμη υπομονή. Η αναγνωρισιμότητά του εκτοξεύτηκε το 2005, όταν ανέλαβε την υπόθεση της οικογένειας Τσαλικίδη που ζητούσε επίμονα να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του υπαλλήλου της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Αυτή η υπόθεση τον έκανε να μοιάζει αγαπητός στην κοινή γνώμη, σε μια περίοδο όπου όλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποιοι παρακολουθούσαν τα κινητά τηλέφωνα του πρωθυπουργού αλλά και αρκετών μελών της ελληνικής κυβέρνησης.
 
«Ο Κώστας Τσαλικίδης δολοφονήθηκε. Κάποιοι θέλησαν να το παρουσιάσουν ως αυτοκτονία», δήλωνε εκείνο τον καιρό ο κ. Σοφός, αλλά λίγους μήνες αργότερα βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω των καλών σχέσεων που φέρεται ότι είχε με την Κατερίνα Πελέκη, σύζυγο του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να μάθουν πώς είναι δυνατόν ο συνήγορος της οικογένειας Τσαλικίδη να έχει διοριστεί από τον κ. Βουλγαράκη σε επιτροπή του υπουργείου, τη στιγμή που έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση των υποκλοπών.
 
Η πρόσληψη Σοφού μάλιστα εκτός από την υπογραφή του κ. Βουλγαράκη είχε δίπλα και αυτή του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο ίδιος απάντησε ότι παραιτήθηκε από τη νομική επιτροπή μόλις ανέλαβε την υπόθεση Τσαλικίδη.
 
Επειτα από ένα πέρασμα που έκανε από μια άλλη «τηλεοπτική» δίκη, αυτή της 17Ν, ως συνήγορος υπεράσπισης του Παύλου Σερίφη, ήρθε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου να τον συντηρήσει στα τηλεοπτικά παράθυρα. Ανέλαβε την υπεράσπιση του ηγούμενου Εφραίμ, αλλά κι εδώ η παραίτηση ήταν θέμα χρόνου. Ο ίδιος επικαλέστηκε ότι ο πελάτης του, απέκρυπτε στοιχεία της υπόθεσης.
 
Eκείνη η συζήτηση στο Χαλάνδρι που έγινε εν αγνοία του νεαρού δικηγόρου είναι ενδεικτική του τεράστιου ενδιαφέροντος των δανειστών μας για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.
 
Όπως επίσης και το γεγονός ότι οι Γερμανοί γνωρίζουν άριστα τα χαρακτρηριστικά που πρέπει να έχει το νέο πολιτικό προσωπικό της χώρας που έρχεται βίαια σχεδόν να αντικαταστήσει το διε-φθαρμένο υλικό της μεταπολίτευσης.