Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τοπική Αυτοδιοίκηση - εκλογικές εκτιμήσεις



Στην τελική ευθεία της προεκλογικής καμπάνιας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται πλέον κόμματα και υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

Σε εβδομαδιαία βάση φτάνουν στα κομματικά επιτελεία μετρήσεις που γίνονται για τις 13 περιφέρειες και ανάλογα με τα ευρήματα αναπροσαρμόζονται στρατηγικές και τακτικές.

Σύμφωνα με το Έθνος, η ΝΔ εκτιμά ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τις έξι από τις 13 περιφέρειες (Ανατολική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Πελοπόννησος, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί να κερδίσει την Αττική, το Βόρειο Αιγαίο και την Δυτική Ελλάδα, ενώ το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι μπορεί να επανεκλέξει πρόσωπα που υποστηρίζει σε τέσσερις περιφέρειες (Αττική, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Ιόνια νησιά).

Σύμφωνα με τις μετρήσεις και των τριών κομμάτων στην περιφέρεια της Αττικής, ο Γ. Σγουρός εμφανίζεται να έχει σαφές προβάδισμα.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η Ρένα Δούρου θα είναι εκείνη που θα μπει στον δεύτερο γύρο και θα μπορέσει να συγκεντρώσει τις «αντικυβερνητικές ψήφους» και να κερδίσει τη μάχη.

Σε «γαλάζιο εμφύλιο» εξελίσσεται η μάχη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να έχει το προβάδισμα, ενώ ο Γ. Ιωαννίδης που έχει επισήμως τη στήριξη της ΝΔ δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει το δημοσκοπικό προβάδισμα.

Στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης κερδίζει έδαφος σε σχέση με τον Οδυσσέα Βουδούρη, ωστόσο εκτιμούν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα υπάρξει στον δεύτερο γύρο.

Στη Στερεά Ελλάδα, η υποψηφιότητα του Κ.Μπακογιάννη εξακολουθεί να «κινείται» σε επίπεδα άνω του 40% και δεν αποκλείεται η μάχη να κριθεί από την πρώτο γύρο.

Δύσκολο ντέρμπι μεταξύ Χρ.Καλογήρου (ΝΔ) και Αγλ.Κυρίτση (ΣΥΡΙΖΑ) στο Βόρειο Αιγαίο.