Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Α. Τσίπρας δεν πάει στο ντιμπέιτ του Μάαστριχ...




Απάντηση γύρω από το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιντ που διοργανώνει  για τις 28 Απριλίου, το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν επιχειρεί να δώσει η Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, το συγκεκριμένο αίτημα για συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. δεν είχε ολοκληρώσει το μάθημα αγγλικών του;) είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες.


Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός υποψήφιος που κάνει «πραγματική καμπάνια» (πάντα κοντά  στον λαό τον ευρωπαϊκό)  και όχι καμπάνια μόνο μέσα σε studio που επιχειρούν προφανώς οι άλλοι υποψήφιοι.
 

Έτσι  υπό το πρίσμα αυτό, είναι λογικό να μην είναι διαθέσιμος, όπως οι άλλοι συνυποψήφιοι οι οποίοι τολμούν να τρέχουν από στούντιο σε στούντιο αδιαφορώντας για τον ευρωπαϊκό λαό που ο Α. Τσίπρας επιδιώκει να είναι πάντα κοντά του…
 

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να «τηλεμαχήσει» με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό ντιμπέιτ, που διοργανώνεται από την EBU στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 15 Μαΐου (εκεί βέβαια πάντα  υπάρχει μετάφραση)
 

Επίσης, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι, όσοι ενδιαφέρονται μόνο για τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ (δηλ. της 28ης Απριλίου), «ξεχνούν» πως εκκρεμεί ακόμη απάντηση από την πλευρά των κ.κ Σουλτς και Γιούνκερ (σ.σ. δεν έχουν τολμήσει να απαντήσουν προφανώς γιατί…  φοβούνται) για συμμετοχή σε αντίστοιχο ντιμπέιτ, που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 

Ελπίζουμε, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πάντα και με ολίγη δόση από λιτότητα  «να τους πιέσουν εκείνοι που τους στηρίζουν στην Ελλάδα, ώστε να αποδεχθούν την πρόσκληση να έρθουν στη χώρα, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια επίκεντρο της πιο βάρβαρης πολιτικής λιτότητας».