Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Aγαπητέ Σταύρο Θεοδωράκη, µε άρθρο σου στο protagon.gr (στις 14 Ιουνίου 2013) σηµείωνες µεταξύ άλλων:


triantaf

«Η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει µε άµεση αξιολόγηση του προσωπικού της. Ας το µελετήσουν το σαββατοκύριακο κι ας το οριστικοποιήσουν τη ∆ευτέρα. ∆ίνοντας, βέβαια, την πολιτική ευθύνη σε ένα καινούριο πρόσωπο -ει δυνατόν κοινής αποδοχής και µε την αντιπολίτευση- και όχι σε αυτούς τους υπουργούς που ευθύνονται για το µπάχαλο των τελευταίων ηµερών».
Νοµίζω ότι έκαναν ότι σε ακούν. Τοποθέτησαν το συνάδελφό σου, Παντελή Καψή (ξέρεις, του ∆ΟΛ), «κοινής αποδοχής» ΠΑΣΟΚ-Ν∆, και εννιά µήνες µετά όλα... δεν λειτουργούν στην εντέλεια. Ολα βαίνουν για τη ∆Τ-ΝΕΡΙΤ επιτυχώς εναντίον της. Τα κατάφερε ο Καψής, αφού τίποτε δεν λειτουργεί.

Θέτω τον παράγοντα χρόνο, γιατί εσύ τον έθεσες τότε ως κρίσιµη παράµετρο. Ελεγες συγκεκριµένα στο ίδιο άρθρο: «Το κυριότερο, όµως, τώρα είναι πότε θα γίνουν όλα αυτά. Ο Σαµαράς θα σου πει τον Σεπτέµβριο και όλοι οι άλλοι λένε αύριο. Είναι και τα δύο λάθος. Ούτε η χώρα µπορεί να µείνει χωρίς δηµόσια τηλεόραση 80 µέρες ούτε όλα µπορούν να γίνουν σε µία µέρα. Μπορούν, όµως, να γίνουν σε είκοσι!

Αρκεί ο Σαµαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης να αποφασίσουν τη ∆ευτέρα την επαναλειτουργία της δηµόσιας ραδιοφωνίας-τηλεόρασης µε το καλύτερο δυναµικό της παλιάς ΕΡΤ. Γιατί εδώ υπήρξε µια µεγάλη αδικία. Το καράβι βουλιάζει από τους αργόµισθους και άχρηστους -που διόρισε, κυρίως, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα ∆ηµοκρατία- αλλά στο βυθό θα πάνε και αυτοί που τόσα χρόνια τραβούσαν το κουπί. Να αρχίσει, λοιπόν, τη ∆ευτέρα η αξιολόγηση και σε µια εβδοµάδα να τελειώσει».
∆υστυχώς, Σταύρο δεν σε άκουσαν. Ενιοι των άχρηστων-αργόµισθων απολαµβάνουν τη θαλπωρή στο πιλοτήριο της ∆Τ-ΝΕΡΙΤ, ένιοι των κωπηλατών παραµένουν στο βυθό της απύθµενης και εµµονικής εµπάθειας Σαµαρά-Βενιζέλου κατά των «Αριστερών Σκυλιών» της ΕΡΤ και η χώρα παραµένει χωρίς δηµόσια τηλεόραση εδώ και 260 ηµέρες. Εκτός κι αν µε το άρθρο σου τότε εννοούσες την ελληνική εκδοχή του BBC, λέγε µε ∆Τ-ΝΕΡΙΤ, όπως τη βιώνουµε καθηµερινά, µε τους ραδιοτηλεοπτικούς Παρθενώνες που οικοδοµούν Καψής-Προκοπάκης-Φορτσάκης.

Με όσα έλεγες τότε για το «µαύρο» της ΕΡΤ είναι δύσκολο να διαφωνήσει κάνεις. Τα προσυπογράφω ως το «δέον εστί». Αναρωτήθηκες, όµως, γιατί «Η Εκδίκηση του Αυτονόητου» στην ΕΡΤ για την ΕΡΤ, όπως θα τη χαρακτήριζε η ταπεινότητά µου, δεν επήλθε;
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΥΡΟ
Η συλλογική συνείδηση του παρόντος µας αξιολογεί όλους. Η πράξη µας είναι η κατάθεσή µας, όχι τα κούφια λόγια. Το προσωπικό παράδειγµα του καθενός είναι ο καλύτερος δάσκαλος για τους άλλους, την κοινωνία, τις επόµενες γενιές.

Εµείς, οι όρθιοι της ΕΡΤ, πολιτευόµαστε (έργω, όχι λόγω), δεν αντι-πολιτευόµαστε. Αυτο-προσδιοριζόµαστε ως Κίνηµα εργαζοµένων για την υπεράσπιση της αδιαµεσολάβητης πληροφόρησης, ως δηµόσιο αγαθό-ανθρώπινο δικαίωµα.

Με τον αγώνα µας, παράγοντας εθελοντικά (χωρίς αµοιβή) τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραµµα, εννοούµε στην πράξη τον αγώνα που αντιπαρατίθεται στο µονοπώλιο της DIGEA.

Με τον αγώνα µας εννοούµε στην πράξη τον αγώνα που αποκαλύπτει το µονοπώλιο της DIGEA, το µονοπώλιο της εσωτερικής ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, κατά παράβαση κάθε ελληνικού και ευρωπαϊκού νοµικού πλαισίου (Συνταγµατικού και Κοινού Νοµοθέτη).

Το µονοπώλιο αυτό της DIGEA που ενώ οµνύει στον ελεύθερο ανταγωνισµό της αγοράς υµνώντας τον, φροντίζει την ίδια ώρα να εξαφανίζει τους ανταγωνιστές και πρώτον από όλους τον κύριο παίκτη, αυτόν που εκφράζει το δηµόσιο συµφέρον, την ΕΡΤ. Για να µπορεί αυτό το µονοπώλιο, χωρίς ενοχλητικές παρουσίες, να διαπλέκεται και συναλλάσσεται αιµοµικτικά µε την πολιτική εξουσία, αντί να την ελέγχει.

DIGEA ΚΑΛΕΙ ΣΤΑΥΡΟ... ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ...

Ως γνωστόν (ξέρεις εσύ Σταύρο) η Digea S.A κηρύχθηκε µοναδικός υπερθεµατιστής του τηλεοπτικού ψηφιακού φάσµατος. Η εταιρεία πάροχος δικτύου, µε µετόχους τους τηλεοπτικούς σταθµούς πανελλαδικής εµβέλειας Mega, ΑΝΤ1, Star, ΣΚΑΪ, Alpha και... Alter ήταν η µόνη εταιρεία που κατέθεσε φάκελο ενδιαφέροντος. Η Digea µε µετόχους τους ίδιους τους πελάτες της είχε προλάβει να προετοιµαστεί σε όλα τα επίπεδα.

Ο έτερος προνοµιακός συνοµιλητής, η ΕΡΤ Α.Ε, εξαφανίστηκε από το προσκήνιο µε την πολιτική απόφαση του λουκέτου... Τι δεν καταλαβαίνεις;

Σταχυολογώ όρους-κλειδιά από το µανιφέστο σου: «συνεργασία, συµφωνία, συνεννόηση». Ποιοι µε ποιους θα συνεργαστούν; Ο απολυθείς-βιασθείς δεν επιχειρεί να ξανακάνει έρωτα µε το βιαστή του. Το χέρι µε ονοµατεπώνυµο (Σαµαράς-Βενιζέλος) που έσπρωξε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους στην αυτοκτονία δεν το φιλάς. Οι κυβερνητικοί µινώταυροι που κανιβαλίζουν την ίδια την κοινωνία, τρεφόµενοι από τις σάρκες της, και οδηγούν (κατά Προβόπουλο) το µισό πληθυσµό της χώρας κάτω από τα όρια της φτώχειας, πώς ακριβώς εννοείς ότι θα συνοµιλήσουν, συνεργαστούν και συνεννοηθούν µε αυτούς των οποίων τις ζωές αδίστακτα και προκλητικά διαλύουν;

∆εν είµαστε στο πεδίο της συνεννόησης µε την παρούσα κυβερνητική εξουσία. Είµαστε στο πεδίο της σύγκρουσης και, µάλιστα, µετωπικής µε αυτήν. Μια εξουσία µε αυτά τα χαρακτηριστικά, του αυταρχικού, µνηµονιακού κανιβαλισµού δεν συνδιαλέγεται-ισοπεδώνει, δεν συζητά-αποφασίζει, δεν συνεργάζεται-επιβάλλει. Η πορεία για τον τόπο προς ό,τι περιγράφεις αφορά το µετά, µετά την ανατροπή.

Αγαπητέ Σταύρο, το λεωφορείο για την «εκδροµή στο Σούνιο» που περιγράφεις, δεν χωρά τους Σαµαρά-Βενιζέλο. Αν σκέπτεσαι να τους κόψεις εισιτήριο, θα ήταν έντιµο να το γνωρίζουµε.