Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Android Wear: Λογισμικό για φορητές συσκευές

Η Google ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο project το οποίο αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο της τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε το Android Wear, το νέο λογισμικό για φορητές συσκευές και ιδιαίτερα για smartwatches ή αλλιώς «έξυπνα ρολόγια» τα οποία φαίνεται να είναι τελευταία της μόδας και πολλές εταιρείες ανακοινώνουν τέτοια σχέδια.

Μάλιστα σε πρώτο στάδιο η Google προσφέρει σε κάθε είδους developers από σήμερα το Android Wear για να το αναπτύξουν και να το βελτιώσουν.

Χρησιμοποιώντας το Android Wear ο χρήστης θα μπορεί να δει πληροφορίες όπως ειδοποιήσεις από Android εφαρμογές (κοινωνικές εφαρμογές, μηνύματα chat, ειδήσεις κτλπ) αλλά και να στείλει εντολές με την λειτουργία «Ok Google».

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία μέσω του Android Wear θα μπορείτε να εκτελέσετε την πλειοψηφία των λειτουργιών που μπορείτε και με τις κλασικές Android εφαρμογές σε όλα τα πλαίσια όπως εφαρμογές για την υγεία, για την μέτρηση αποστάσεων, να ακούσετε μουσική δίνοντας την σχετική εντολή στο κινητό σας.

Τέλος η Google έκανε σαφές ότι σε αυτή τη προσπάθεια ανάπτυξης του Android Wear δεν είναι μόνη καθώς έχει στο πλευρό της πληθώρα γνωστών εταιρειών όπως η Samsung, η Motorola, η HTC, η LG κ.ά.

Δείτε από κάτω σε βίντεο την παρουσίαση του Android Wear.