Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Βασάνισαν τον Αλβανό Ιλί Καρέλι με ηλεκτροσόκ; - Η ΔΕΗ τι λέει;


Ακόμη το ηλεκτροσόκ δεν αποκλείεται ως φονικό όπλο για την δολοφονία του Αλβανού βαρυποινίτη.

Η κατάσταση είναι πολύ οξυμένη και κάποιοι παίζουν με την φωτιά.

Eγκαυματική αλλοίωση στις παλάμες των χεριών του εντοπίζει η ιατροδικαστική έκθεση για τον Αλβανό βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, που βρέθηκε νεκρός στο κελί της απομόνωσης στις φυλακές Νιγρίτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής εντοπίζει καψίματα και αλλοιώσεις στο χέρι του, ένδειξη που μπορεί να παραπέμπει σε βασανισμό ακόμη και με ηλεκτροσόκ(!)
Τα ευρήματα θα αποσταλούν για ιστολογικές εξετάσεις και η έρευνα πλέον για τις συνθήκες θανάτου του θα εστιαστούν μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων του Μαλανδρίνου που τον αφόπλισαν και των αστυνομικών που τον κράτησαν και τον μετέφεραν στη Νιγρίτα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα είχε μαυρισμένο το ένα μάτι και η εξήγηση που δόθηκε από τους αστυνομικούς ήταν πως αυτό έγινε στη προσπάθεια αφοπλισμού και σύλληψής του μετά τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη. Όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα αν επιθυμεί να επισκεφτεί γιατρό απάντησε όχι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η γενική εικόνα του δεν έδειχνε άνθρωπο που παραπαίει ή πονάει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του βαρυποινίτη , που εντοπίζει σοβαρότατα χτυπήματα «τα οποία δείχνουν χτυπήματα με σπυρωτή ράβδο- γκλοπ» τα οποία του προκάλεσαν «κάταγμα στο στέρνο». Το γεγονός δε ότι τα χτυπήματα θεωρείται ότι πιθανόν έγιναν την 25η Μαρτίου, δηλαδή την ημέρα δολοφονίας του υπαρχιφύλακα, προφανώς έγιναν αμέσως μετά το φονικό, ή κατά την σύλληψή του.

Αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες: «Ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αιτια, καθως βρέθηκαν ευρήματα που δείχνουν πολλά χτυπήματα στο σώμα , κακώσεις και κάταγμα στο στέρνο. Θα γίνουν και άλλες εξετάσεις αλλά από τα υπάρχοντα ευρήματα πιθανολογείται αρρυθμία λογω του κατάγματος στο στέρνο. Τα χτυπήματα δεν έγιναν χθές (κατά την μεταγωγή του δηλαδή) αλλά τις τελευταίες μέρες και εκτιμάται ότι είναι συμβατά με την 25η Μαρτίου και πιθανόν προκληθηκαν από ραβδωτή ράβδο- γκλόπ».