Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο Ροκφέλερ φαγώθηκε από κανίβαλους

 

Φως στον θάνατο του εγγονού του "πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο", Μάικλ Ροκφέλερ, στις 21 Νοεμβρίου του 1961 στη Νέα Γουινέα, ρίχνει ένα βιβλίο του δημοσιογράφου Καρλ Χόφμαν που στοιχειοθετεί πως ο νεαρός έπεσε θύμα φυλής της περιοχής, μέλη της οποίας τον δολοφόνησαν τελετουργικά και τον έφαγαν, για λόγους εκδίκησης.

Ο 23χρονος Ροκφέλερ, ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε την περιπέτεια, την πρωτόγονη τέχνη και ενδιαφερόταν για τα ήθη των ιθαγενών της Νέας Γουινέας ενώ είχε κάνει ένα ταξίδι στην περιοχή στο παρελθόν. Ήταν γιος του τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Νέλσον, ο οποίος αργότερα θα γινόταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης με καταμαράν που έκανε με τον φίλο του Ρενέ Γουέσινγκ, στις ακτές της Νέας Γουινέας που τότε ήταν ολλανδική αποικία. Ο Ροκφέλερ έπεσε στη θάλασσα προκειμένου να κολυμπήσει μέχρι την ακτή και ο φίλος του έμεινε στο σκάφος για να τον περιμένει. Ωστόσο δεν γύρισε ποτέ.

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως το βιβλίο που βασίζονται σε ολλανδικά αρχεία και μαρτυρίες ιεραποστόλων, η τύχη του 23χρονου ήταν τραγική. Όταν έφτασε στην ακτή εντοπίστηκε από άνδρες της φυλής Ασμάτ, οι οποίοι αρχικά τον πέρασαν για κροκόδειλο.

Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για άνθρωπο και μάλιστα λευκό.

Αυτό πιθανόν ήταν που προκάλεσε το μένος τους. Τον κάρφωσαν με τις λόγχες τους και τον έβαλαν σε ένα κανό μεταφέροντάς τον σε ένα σημείο στις όχθες ενός ποταμιού όπου τον αποκεφάλισαν και έκοψαν το σώμα του με τον τελετουργικό τρόπο των κυνηγών κεφαλών.

Σύμφωνα με (αρκετά ανατριχιαστικά) στοιχεία που παρουσιάζει το βιβλίο, οι ιθαγενείς τον έκοψαν στη μέση, του έσπασαν τα πλευρά με τσεκούρι προκειμένου να βγάλουν τα εσωτερικά όργανα και του έκοψαν πόδια και χέρια, ενώ τραγουδούσαν. Το κεφάλι του γδάρθηκε και μαγειρεύτηκε προκειμένου να φάνε το μυαλό του.

Σύμφωνα με το βιβλίο, οι ιθαγενείς τον σκότωσαν για αντίποινα καθώς οι Ολλανδοί είχαν διατάξει την εκτέλεση πέντε από τους καλύτερους άνδρες της φυλής πριν από μερικά χρόνια.

Για την ανεύρεσή του 23χρονου οργανώθηκε από τις τοπικές αρχές μεγάλη έρευνα, πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ, ούτε ίχνη από τα ρούχα του νεαρού και τελικά η πληροφόρηση στην οικογένειά του ήταν ότι πνίγηκε, ωστόσο τα σενάρια συνεχίστηκαν για το τί μπορεί να συνέβη - το ίδιο και οι ιδιωτικές έρευνες.

Για τις ανάγκες του βιβλίου του ο Χόφμαν ταξίδεψε στη Νέα Γουινέα και αναζήτησε στοιχεία στα αρχεία της ολλανδικής κυβέρνησης, των ολλανδών ιεραποστόλων και της καθολικής εκκλησίας, μελετώντας επιστολές, τηλεγραφήματα και αναφορές και ανακάλυψε πως η ολλανδική κυβέρνηση και η τοπική εκκλησία γνώριζε την αλήθεια για την τύχη του 23χρονου. Ωστόσο επέλεξαν να μην την αποκαλύψουν ούτε στους δικούς του.

Επίσης ο Χόφμαν μίλησε με απογόνους των ιθαγενών που θεωρείται πως συμμετείχαν στην τελετουργική δολοφονία, ζώντας τέσσερις μήνες με τη φυλή. Σύμφωνα με την Daily Mail, η φυλή αυτή ήταν από τις πιο άγριες και εφάρμοζε "όλα όσα θεωρούνται ταμπού στη Δύση", δηλαδή κανιβαλισμό, ομοφυλοφιλία, ανταλλαγή συντρόφων κ.α.