Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μεγάλο πρόβλημα τα περιστέρια στις Βρυξέλλες. Είναι τα γεράκια η λύση;


Η πόλη των Βρυξελλών θέλει να ζητήσει βοήθεια από γεράκια για την αντιμετώπιση της μάστιγας των περιστεριών που πλήττουν την πόλη. Τα γεράκια θα πρέπει είτε να αποτρέψουν τα περιστέρια ή απλά να τα πιάσουν και να τα φάνε. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο εάν το σχέδιο θα λειτουργήσει .

Ο Marc Van de Voorde του κέντρου υποδοχής των πτηνών στο Malderen δεν είναι βέβαιος ότι το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό: "Δεν θα είναι πολύ αποτελεσματικό. Όταν το γεράκι περπατάει στην περιοχή που υπάρχουν περιστέρια, εκείνα θα πετάξουν μακριά. Όμως, τη στιγμή που θα φύγει , απλά θα επιστρέψουν."

Ο Marc De Vleminck, εκτροφέας γερακιών, εξηγεί ότι τα γεράκια απλά δεν τρώνε αρκετά για να μειώσουν τον αριθμό των περιστεριών σε ικανοποιητικό βαθμό. Επιπλέον, τα περιστέρια φέρουν διάφορες ασθένειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν θηρευτές τους. Παρ'όλα αυτά, η πόλη των Βρυξελλών έχει την πρόθεση να πραγματοποιήσει το σχέδιο και έχει ανακοινώσει την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων.

Το κυνήγι περιστεριών στις Βρυξέλλες σταμάτησε πριν από 3 χρόνια. Από τότε , ο αριθμός των περιστεριών αυξήθηκε δραματικά . Η πόλη επίσης εξετάζει άλλες επιλογές, όπως τον έλεγχο των γεννήσεων μέσα από τον έλεγχο των φωλιών των περιστεριών.

 
Οι Βρυξέλλες, όπως και πολλές άλλες πόλεις, μαστίζεται από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό περιστεριών για δεκαετίες. Στη δεκαετία του 1950, δίχτυα χρησιμοποιήθηκαν για να πιάσουν τα περιστέρια, αλλά αυτό δεν είχε πετύχει.